شبكة فرسان مصر
مرحبا بك في شبكة فرسان مصر

نرجوا أن تشاركنا.....

تحياتي : فارس الاقصي

شبكة فرسان مصر

منتدى تعليمى وثقافى وترفيهى ودينى اسلامى . تعليمى . ثقافى . ترفيهى ونسائي.
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 الفراخ الكاري

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اللورد
مدير المنتدى
مدير المنتدى
avatar

الجنس : ذكر عدد المساهمات : 57
نقاط : 144
تاريخ التسجيل : 03/07/2011
العمر : 24
المزاج : رايق

مُساهمةموضوع: الفراخ الكاري   الأربعاء يوليو 06, 2011 1:28 pm

المقادير:


فرخة

(مقطعة اربع ارباع)
(ممكن تحطي اوراك بس او صدور بس)
بس انا مابعرفش آكل غير الفراخ البلدي


1 بصلة كبيرة
(مقطعة مكعبات صغيرة)
1 طماطم كبيرة
(مقطعة مكعبات صغيرة)


ملعقة كبيرة كاري


ملعقة صغيرة ملح


نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود مطحون


3 ورق لوري


3 حبهان


نصف ملعقة صغيرة شطة او هريسة شطة
(حسب الرغبة)

طبعا نراعي ان المقادير ديه لاربع قطع فراخ
(فرخة يعني)
يعني لو زودنا في قطع الفراخ
طبعا هنزود في مقادير التتبيلة


الطريقة:


من بالليل

تحطي قطع الفراخ في الصينية

و تغرزيها بالسكين علشان التتبيلة تتغلغل



وحطي عليها البصلة المكعبات و الطماطم المكعبات

و ورق اللوري و الحبهان

و الكاري و الملح و الفلفل



(ممكن اضافة ملعقة صلصة طماطم علشان يكون لون صوص الفراخ احمر)



و قلبيهم مع بعض كويس
خدي بالك ماحطناش اي دهون خاااالص

و مش هنحط


و غطيهم بورق فويل

و حطيهم في الثلاجة لتاني يوم لما يجي وقت الطبخ



و وقت الطبخ طلعيها من التلاجة بنفس الصينية و اللفة اللي بورق الفويل

و حطيها في فرن ساخن
(تكوني مسخناه من قبل كده)



بتاخد من ساعة الا ربع لساعة



بعد ساعة الاربع

اكشفي الورق الفويل علشان تشوفيها استوت ولا لاء



لو لقيتيها استوت سيبيها مكشوفة في الفرن شوي علشان وجهها يحمر

ممكن تحطيها دقيقتين تحت الشواية




ممكن تقدم في الصينية زي ماهي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://forsan-masr.yoo7.com
 
الفراخ الكاري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة فرسان مصر :: المنتديات النسائية :: منتدى الأميرات :: طبخات مطبخ أميرات مصر طبخ الاكلات والاطباق-
انتقل الى: