شبكة فرسان مصر
مرحبا بك في شبكة فرسان مصر

نرجوا أن تشاركنا.....

تحياتي : فارس الاقصي

شبكة فرسان مصر

منتدى تعليمى وثقافى وترفيهى ودينى اسلامى . تعليمى . ثقافى . ترفيهى ونسائي.
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 البطاطس الشبسي

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
اللورد
مدير المنتدى
مدير المنتدى
avatar

الجنس : ذكر عدد المساهمات : 57
نقاط : 144
تاريخ التسجيل : 03/07/2011
العمر : 23
المزاج : رايق

مُساهمةموضوع: البطاطس الشبسي   الأربعاء يوليو 06, 2011 1:30 pm

انا جيلكم اقولكم على ازاى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الصح مقرمشه ورقيقه وباطعمه مختلفه انا لقيت ناس كتير اوى هنا بيقولوا طرق للبطاطس المقليه الصوابع و[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]علشان تطلع زى بره ومقرمشه انا هقلكم انا جارتى الله يمسيها بالخير ست بيت درجه اولى علمتنى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ولا سلق ولا يحزنون كل اللى فالموضوع انك هتقطعى البطاطس حلقات رفيعه اوى
وتغسليها وترشي عليها شويه ملح ولو كنتى هتعمليها بطعم الفراخ بلاش الملح
خالص وهقلك ليه بس وهتقليها وطبعا هتقولى منا بعمل كده وبتطلع طريه ايه
الجديد الجديد انك تحطى زيت غزير عادى معروف لا الجديد بجد انك تحطيها
والزيت بارد اه بارد والله بارد مش هتشرب الزيت ولا حاجه وتوطى النار خالص
عالاخر ووتنسيها وتبقى حطه كميه منسبه للطاسه علشان هنضيف شويه زيت تانى
فتانى رصه لتبريد الزيتو متبقاش وحدات البطاطس فوق بعض وممكن بطرف سكينه
تبعدى اللى فوق بعض من على بعض بس وهتاخد شويه وقت بس هتدعيلي لانها هتطلع
مقرمشه 100%
والله اهم حاجه تطلعيها لما تصفر متستنيش لما تنشف جوا الزيت اوى لانها هتطلع تبقى سنه مقرمشه وهتقرمش اكتر لما تطلع
نيجى بقى للطعم انا لما بعملها بالكارى بضيف الكارى بعد مبتطلع على طول
وهيا بتغلى وبطعم الدجاج بمرقه الدجاج الفوريه وارش رشه خفيفه لان فيها
ملح وبتدى الطعم وبطعم اللحمه مرقه اللحمه زى الفراخ بالظبط تمام لحد كده

نجى بقى للصوابع عوزه تعملى بطاطس فارم فريتس فبيتك يبقى لا تسلقى ولا
تتعبى نفسك كل اللى هتعمليه انك هتجيبى مثلا كيلو بطاطس وتقطعيه صوابع وسط
وتقليها نصف قليه يعنى لما تحسي انها دخله عالسوا تطفى النار وتطلعيها على
ورق يمتص الزيت وطبعا هتنزل كميه زيت لا باس بها
واول متبرد تحطيها براحه فاكياس او كيس واحد انتى ورحتك وعلى الفريزر تجمد ومنين تحبى تكلى بطاطس تطلعى وهتقلى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://forsan-masr.yoo7.com
 
البطاطس الشبسي
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة فرسان مصر :: المنتديات النسائية :: منتدى الأميرات :: طبخات مطبخ أميرات مصر طبخ الاكلات والاطباق-
انتقل الى: